Uključite se

Mnogo je načina na koje se može podignuti svijest o upalnoj križobolji radi bržeg prepoznavanja i zbrinjavanja navedene bolesti. Zajedno možemo naučiti ljude razlike među križoboljama i potaknuti ih da o svom problemu porazgovaraju s liječnikom.

UČINIMO RAZLIKU

Bol u leđima pogađa milijune ljudi širom svijeta i može ozbiljno utjecati na fizički, emocionalni i socijalni život pojedinca,  stoga je važno postaviti ispravnu dijagnozu i odgovarajući plan zbrinjavanja.1,2

Ponekada prođe i do 10 godina do postavljanja ispravne dijagnoze tj. uzroka bolova u leđima.Ako patite od križobolje, liječnik ste ili novinar koji prati zdravstvene teme - vaša podrška neprocijenjiva je za ovu inicijativu. Zajedno možemo pomoći u podizanju svijesti o upalnoj križobolji te potaknuti pravilnu i pravovremenu  dijagnozu kao i odgovarajuće zbrinjavanje.

Saznajte više

LITERATURA

  1. Dagfinrud H, et al. Health status of patients with ankylosing spondylitis: a comparison with the general population. Ann Rheum Dis. 2004;63:1605-10.
  2. O'Shea F, et al. The challenge of early diagnosis in ankylosing spondylitis. J Rheumatol. 2007;341:5-7.
  3. Rudwaleit M, et al. Referral strategies for early diagnosis of axial spondyloarthritis. Nat Rev Rheumatol. 2012;8:262-268