Udruge bolesnika

Ova stranica posvećena je osobama koje boluju od upalne križobolje. Niže su dostupne informacije o udrugama bolesnika.

150-man-standing-alone

 Ne zaboravite, niste sami! Postoje mnoge udruge bolesnika koje vam mogu pružiti dodatne informacije koje vam mogu olakšati svakodnevni život.

Niže su navedene grupe bolesnika i njihove internet stranice nad kojima Abbvie d.o.o. nema nikakvu kontrolu.

 

 

 


UDRUGE BOLESNIKA

 

HRVATSKA LIGA PROTIV REUMATIZMA

Hrvatska liga protiv reumatizma je najmasovnija neprofitna udruga građa, koja okuplja bolesnike s reumatskim bolestima i stručnjake koje se bave tom problematikom. Osnovana je 1992., a aktualno broji oko 4500 članova u 14 županijskih ogranaka.  

Temeljni ciljevi djelovanja Lige su edukacija reumatskih bolesnika, prosvjećivanje zdrave populacije o simptomima reumatskih bolesti, kao i promidžba važnosti reumatskih bolesti, uopće. U tu su svrhu liječnici-specijalisti i fizioterapeuti, članovi Udruge na tribinama građana održali brojna popularna predavanja o reumatskim bolestima, na istima su bolesnici iznijeli svoja iskustva, u nekim ograncima Lige organizirane su vježbe za članove. Hrvatska liga protiv reumatizma izdaje glasilo „Reuma“, koje se besplatno dostavlja svim članovima Lige, ali i svim ostalim zainteresiranima. Popularizaciji udruge značajno je pridonijela i web stranica (www.reuma.hr). 

 

REMISIJA

Udruga REMISIJA, punim nazivom "Udruga REMISIJA, udruga bolesnika s reumatoidnim artritisom, sličnim i srodnim bolestima koji se liječe biološkom terapijom", neprofitna je udruga  građana oboljelih od reumatoidnog artritisa, psorijatičnog artritisa i ankilozantnog spondilitisa koje su najčešće upalne reumatske bolesti, a koji se liječe biološkom terapijom, osnovana je 2009. godine. 

Udruga pokreće mnoge akcije prema senzibiliziranju javnosti o problemima oboljelih, kao i osvješćivanja javnosti o samoj bolesti. Naravno, udruga istodobno oboljelima koji nisu na biološkoj terapiji ukazuje prije svega na dijagnostički proces, pa sve do tumačenja učinkovitosti biološke terapije, sve na vlastitim iskustvima i primjerima. Isto tako, udruga aktivno utječe na institucije, pogotovo kroz svoju web stranicu, za čije potrebe su uključeni stručnjaci sve kako bi se oboljelima, ali i zainteresiranoj javnosti maksimalno približili problemi oboljelih.     

Više o udruzi možete saznati na www.remisija.hr