Novosti

Elementi od pomoći u svakodnevnom životu s kroničnom bolesti

Život s kroničnom bolesti može biti vrlo izazovan i stresan te može utjecati na vaše emocionalno i fizičko zdravlje. Uz silan pritisak s kojim se svakodnevno susrećete, važno je pronaći dovoljno vremena za opuštanje i odmor. Pet elemenata pomoću kojih možete olakšati pritisak života s kroničnom bolešću su vježbanje, pravilna prehrana, dovoljno odmora, opuštanje i ispunjen društveni život. Budući da svaki od ovih elemenata pridonosi proizvodnji hormona serotonina, koji ima bitnu ulogu u smirivanju i stvaranju osjećaja ugode, važno je tijekom dana realizirati barem jedan od njih. Ne zaboravite da male aktivnosti također mogu biti od pomoći, a možete pokušati i planiranjem dnevnih aktivnosti te definiranjem ciljeva koje bi voljeli postići.

Ne zaboravite uživati

Često zaboravimo na stvari koje nas uveseljavaju. Pokušajte što češće odvojiti vrijeme za zabavu i kreativnost. Uživajte u odlascima u prirodu, posjeti zanimljivim koncertima ili u igri s djecom.

Uživajte u prirodi

Velik broj osoba provodi većinu svakodnevnog vremena razdvojeni od prirode, sjedeći za računalom u zatvorenom prostoru i pod umjetnim svjetlom. Vrlo jednostavan način opuštanja je odlazak u prirodu, u što možete uključiti i druženje ili tjelovježbu.

ADCRHUS150107, travanj 2016.

Povratak na novosti
Povezani članci

Kako komunicirati sa zdravstvenim djelatnicima?

Pročitajte više

Najava Svjetskog dana spondiloartritisa i akcije „Ne okrećite leđa križobolji“

Pročitajte više

UTJEČE LI PUŠENJE NA UČINKOVITOST TERAPIJE BLOKATORIMA TNF-a ?

Pročitajte više

UPALNA KRIŽOBOLJA I IZVANZGLOBNE MANIFESTACIJE BOLESTI

Pročitajte više

Kako se dobro naspavati uz bolove u leđima?

Pročitajte više

Savjeti kako ostati aktivan

Pročitajte više